4e/5e klasse

Schitterend voetbal-afscheid vader en scorende zoon bij Grashoek

Print
Schitterend voetbal-afscheid vader en scorende zoon bij Grashoek

Grashoek zette FC RIA vanaf het begin onder druk. Afbeelding: jan paul kuit

stramproy / Nieuwstadt / Grashoek -

Grashoek speelt voor het eerst in 24 jaar weer in de vierde klasse. Op neutraal terrein werd FC RIA in extremis verslagen: 1-2. Saillant detail: de winnende goal werd gemaakt door Jordi Luijten, zoon van trainer Nelis.

De afgelopen twee jaar strandde Grashoek in het zicht van de haven. ,,Het wordt tijd dat het gaat gebeuren’’, zei voorzitter Ger Spreeuwenberg dan ook, voorafgaande aan de finalestrijd met FC RIA. ,,Als we ooit een goede kans hebben, dan is het nu wel.’’

Bij de strot gepakt

De tot op het bot gemotiveerde spelers leken daar ook zo over te denken. De zwakke opponent uit Nieuwstadt, dit seizoen als dertiende geëindigd in de vierde klasse C, werd in het eerste half uur gelijk al bij de strot gepakt.

De geel-zwarte kansenregen resulteerde echter niet in een zonnige uitgangspositie: verder dan een bal op de lat kwamen de Noord-Limburgse ‘bezoekers’ niet.

Na de pauze verloor Grashoek langzaam maar zeker de controle over de wedstrijd. Het spel oogde gezapig en inspiratieloos, wat tot gemor leidde van de ruim tweehonderd meegereisde fans.

Halverwege de tweede helft werden ze plotseling zelfs stil, toen Youri Lebens namens RIA uit het niets knap raak kopte: 1-0. ,,Hij wil er voor ons gewoon niet in’’, baalde een Grashoekse aanhanger vervolgens.

Karakteristieke actie

Maar daarbij was buiten een RIA-verdediger gerekend. Vijf minuten voor tijd kopte die namelijk een kopbal van Marco Sijben via de onderkant van de lat in het eigen doel: 1-1.

In de regen en met op de achtergrond het gerommel van onweer deed Jordi Luijten daarna wat misschien nog een enkeling bij de eerdere achterstand voor mogelijk had gehouden: Grashoek naar de vierde klasse knallen. Terwijl de blessuretijd inging, gooide hij er zijn karakteristieke dubbele schaar uit, waarna zijn lage schot via een been van de tegenstander in de korte hoek belandde: 1-2.

Schitterend afscheid

,,Het had zo moeten zijn’’, glunderde de matchwinner, die de vertrekkende veteraan Bas Gloudemans (41) na afloop trakteerde op een champagnedouche. Ook zijn vader en scheidend trainer Nelis Luijten was hem toen al om de nek gevlogen. Luijten junior had hem én zichzelf – hij speelt komend seizoen voor RKMSV in zijn woonplaats Meijel – geen mooier afscheid kunnen geven: ,,Dit is schitterend.’’