Video: Major Lazer verandert Pinkpop in dampende nachtclub

Print

Snollebollekes-effect bij Major Lazer op Pinkpop. Video: De Limburger

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

RECENSIE - Vette party! Het Amerikaanse Major Lazer zorgt ervoor dat de IBA Parkstad Stage op Pinkpop vanaf de eerste tot de laatste minuut verandert in een dampende club. Wat een energie!

Major Lazer is weer terug op Pinkpop na hun succesvolle debuut in 2016. Man, man, man wederom is het drietal - onder leiding van Amerikaanse dj en producent Diplo - op stoom zodra ze het podium opkomen. Een uur lang schudden met die billen en swingen met de heupen.

Hoewel de weergoden in het begin van het optreden nog een regen neer laten komen in Landgraaf terwijl iedereen nog nadampt van de hoosbuien eerder deze Pinkstermaandag, weet MC Jillionaire het publiek al snel zo gek te krijgen dat ze hun regenponcho’s uittrekken en als kleurrijke accessoires boven hun hoofd zwaaien. Het levert een verrassende regenboog aan vrolijkheid op.

Daar is overigens niet heel veel voor nodig want het publiek is gretig en wil graag dansen. Misschien om de kou te verdrijven, maar zeker ook omdat de beats van het Amerikaanse drietal - Jillionaire, Walshy Fire en Diplo - te lekker zijn om stil te staan.

Beroemd

Major Lazer? Waar kennen we die ook al weer van? Van (commerciële) hits met beroemde artiesten zoals Beyoncé, Bruno Mars, Rita Ora, The Partysquad, Justin Bieber en Dua Lipa. Om maar een paar namen te noemen. Van hits als ‘Light it up’ en ‘Cold Water’ of ‘Watch out for this’.

In 2015 scoorde Major Lazer in Nederland de eerste nummer een hit met het nummer ‘Lean On’ een samenwerking met deejay Snake en Mo. Uiteraard komen deze grote hits voorbij, al is het vaak in een mash up met vooral voor de geoefende oren een ‘raad je plaatje’ in the mix.

Welk nummer ook ingezet wordt: het publiek is gretig en vreet het. Het is koud en nat genoeg geweest deze Pinkstermaandag, laten we een beetje Caraïbische warmte in de vorm van reggaeton, salsa, dancehall gemixt met vette beats het veld inslingeren met als resultaat een vette party. Ha, heerlijk. Meer Major Lazer op een koud en natte Pinkstermaandagmiddag!