‘Kabinet trekt 3,5 miljoen uit voor antiterreurmaatregelen op treinstations’

Print
‘Kabinet trekt 3,5 miljoen uit voor antiterreurmaatregelen op treinstations’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het kabinet trekt eenmalig 3,5 miljoen euro uit voor antiterreurmaatregelen op zes stations in onder andere de vier grote steden. Dat meldt De Telegraaf. Het ministerie van Infrastructuur wil niet zeggen om welke stations het gaat.

,,Op de stations worden maatregelen getroffen die passen bij het actuele dreigingsniveau’’, legt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) uit. ,,De uitvoering van de fysieke maatregelen zal dit jaar starten en zoveel mogelijk worden gecombineerd met lopende projecten.’’

Aanleiding

Volgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is er geen concrete aanleiding om nu extra te investeren. Ook de aanslag op Amsterdam Centraal zou niets te maken hebben met de investering in veiligheidsmaatregelen.

Het dreigingsniveau in Nederland staat op 4 van 5. Er zijn volgens de NCTV nog steeds jihad-aanhangers die zich bezighouden met het plannen van een aanslag in ons land. Op en rond stations zijn al meerdere incidenten geweest.