Politie in Vaals waarschuwt voor ‘goudknuffelaars’

Print
Politie in Vaals waarschuwt voor ‘goudknuffelaars’

Afbeelding: INGIMage

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

Het is een oplichtingstruc die met enige regelmaat terugkomt. Na een beroving afgelopen weekend in Vaals waarschuwt de politie daar voor ‘goudknuffelaars’.

Een 75-jarige vrouw werd zaterdag in Vaals het slachtoffer van deze oplichtingstruc. Met een smoes leiden deze zogeheten goudknuffelaars hun slachtoffer af, vervolgens geven ze een omhelzing waarbij ze sieraden stelen.

Duits accent

Het slachtoffer vertelt aan de politie: „Ik werd op de parkeerplaats van Hotel Bloemendal aangesproken door een man en vrouw met een gebrekkig Duits accent die vroeg een ziekenhuis. Na uitleg te hebben gegeven werden mij sieraden aangeboden en omgehangen waarbij mijn echte sieraden werden gestolen.”

Smoezen

Deze oplichters, die volgens de politie meestal in groepen opereren, hebben het voornamelijk gemunt op ouderen. Ze doen zich vaak voor als toerist en gebruiken verschillende smoezen. Soms vragen ze de weg naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of de apotheek, in andere gevallen willen ze geld wisselen. Als ‘bedankje’ omhelzen ze hun slachtoffer. Ondertussen maken ze de sluiting van een ketting of horloge los en nemen het sieraad ongemerkt mee.