Dubbelexpositie Thielen breekt alle records

Print
Dubbelexpositie Thielen breekt alle records

Kunstenaar Evert Thielen. Afbeelding: Peter Schols

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De dubbeltentoonstelling ‘50 jaar Thielen’ heeft ruim 110.000 bezoekers getrokken. 96.000 mensen kwamen naar het Limburgs Museum, nog eens 14.000 kochten een kaartje voor Museum Van Bommel van Dam, waar tekeningen en voorstudies te zien waren van de enorme veelluiken die Thielen schildert. Dat hebben beide musea dinsdag bekendgemaakt.

Nooit eerder trok een tentoonstelling in het Limburgs Museum zo veel bezoekers. Directeur Bert Mennings van het Limburgs Museum zegt dat het succes alle verwachtingen heeft overtroffen. Het museum bouwde voor de grote stroom belangstellenden extra museumbalies en een extra horeca-paviljoen.

Lees ook: Schilder Evert Thielen na succesvolle expositie: ‘Er komen geen 100.000 dommeriken naar mijn werk kijken’

Ook moest de toegang tot de tentoonstellingszalen vanwege de drukte gereguleerd worden door vooraf ‘timeslots’ te reserveren. „De tentoonstelling laat zien dat het Limburgs Museum een landelijk en internationaal publiek kan bereiken. Driekwart van de bezoekers kwam van buiten Limburg”, aldus Mennings.

De dubbeltentoonstelling over de Venlose kunstenaar ging op 3 februari open en was in het pinksterweekend voor het laatst te bezoeken.

Lees ook: Anonieme partij wil nieuw werk Thielen aan Venlo schenken