Rolstoelmeisje dat opgetild werd op Pinkpop: 'Die mannen waren zo bizar lief. Ik zal dit nooit vergeten'

Print
Het was misschien wel het meest hartverwarmende moment van Pinkpop. Een meisje in rolstoel dat zaterdagavond bij het concert van Mumford & Sons opgetild werd door festivalgangers.

Arlette Hobers (17) uit Papendrecht is sinds haar zus het filmpje van dat magische moment op Twitter deelde een ster op de sociale media. Ze is de heren die haar optilden ontzettend dankbaar: ,,Die mannen waren zo bizar lief. Ze kenden elkaar niet eens. Een van hen vroeg of ik opgetild wilde worden. Eerst was ik een beetje terughoudend. Ze wilden het namelijk met z'n tweeën proberen. En dat leek mij niet echt een goed plan. Voordat ik het wist, hadden ze nog vier sterke kerels opgetrommeld en hing ik in de lucht. Geweldig. Dit zal ik nooit vergeten."

Een hel
Een dag na de jubileumeditie is Arlette na een korte nacht eindelijk thuis. Moe, maar voldaan. Ze was dit weekend voor het eerst in haar leven op Pinkpop. Ondanks de chronische zenuwziekte acnes die haar momenteel in een rolstoel houdt, bracht ze twee nachten op de camping door. Al zal ze dat niet snel nog eens doen: ,,Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar de camping was een hel. De feestjes stopten om vijf uur 's nachts en begonnen rond zes uur in de ochtend weer. Dat was wel killing voor mijn nachtrust."

Cadeautje
Toch heeft Arlette ontzettend genoten van het driedaagse festival. ,,Het was een verjaardscadeautje voor mijn vader, maar tegelijkertijd een uitstapje om mijn dagelijkse pijn even te vergeten. De meeste festivalgangers zijn super lief voor mij geweest."

Tip
Wel heeft Arlette nog een kleine tip voor de organisatie. ,,Die steile hellingen bij de entree van het veld zijn wel een hele opgave voor rolstoelgangers. Dus misschien kunnen ze daar in de toekomst wat aan doen."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen