‘La Paay opgeroepen als getuige in zaak kluisjesroof’

Print
‘La Paay opgeroepen als getuige in zaak kluisjesroof’

Patricia Paay. Afbeelding: ANP

Patricia Paay (70) zou moeten verklaren in het proces over de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch. De advocaat van een van de verdachten heeft haar en haar man Robbert Hinfelaar dinsdag bij de rechtbank in Breda gevraagd als getuige.

De showdiva zou moeten verklaren over undercoveragenten die zich zouden hebben voorgedaan als criminelen. Die zouden familie van de verdachten hebben bedreigd in een poging bewijs te verzamelen. Paay woont in het oude huis van verdachte Henri van W. Agenten zouden bij die woning, die momenteel te koop staat, op zoek zijn geweest naar de vrouw van Van W.

8 miljoen euro

Tijdens de kluisjesroof tussen 2 en 4 maart vorig jaar maakten volgens justitie vier mannen zeker 8 miljoen euro buit. Tegen twee verdachten is vorige maand zes jaar cel geëist. Het proces is echter onderbroken nadat duidelijk werd dat undercoveragenten mogelijk met bedreigingen hun boekje te buiten gingen. De undercoveractie werd niet opgenomen in het strafdossier, omdat die geen bewijs zou hebben opgeleverd.

La Paay herstelt momenteel in een Bredaas zorghotel nadat ze in haar huis van de trap viel. Ze onderging een heupoperatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen