Horster kassenbouwer mag openbaar groen van de gemeente kopen

Print
Horster kassenbouwer mag openbaar groen van de gemeente kopen

Maurice Kassenbouw mag groenstrook voor 26.325 euro kopen van gemeente. Afbeelding: iStock

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Het Horster bedrijf Maurice Kassenbouw mag de groenstrook langs het bedrijf aan de Spoorstraat kopen van de gemeente Horst aan de Maas. Eigenlijk geldt sinds 1 januari de regel dat de gemeente geen openbaar groen meer aan particulieren verkoopt.

Het bedrijf mag de grond toch voor 26.325 euro hebben, omdat de onderhandelingen tussen kassenbouwer en gemeente al in de zomer van 2018 zijn gestart. Het bedrijf had last van de groenstrook. Die versprong, waardoor er een knik in het bedrijfsterrein zat die parkeren, opslag en allerlei werkzaamheden hinderde.

Er zijn al vergunningen afgegeven voor de nieuwe inrichting. De bestrating is aangepast en er staat een nieuw hek, waarvan de gemeente al heeft geconstateerd dat het te dicht op de bomen aan de Spoorstraat is neergezet. De gemeente wil de bomen behouden en daarom zou het hek op twee meter afstand moeten staan. Het hek staat echter pal naast de bomen, waardoor ze waarschijnlijk op termijn doodgaan. Contractueel is vastgelegd dat de kassenbouwer de komende tien jaar elke boom die rond zijn terrein het loodje legt moet vervangen.