Roda verrast met Jean-Paul de Jong als nieuwe trainer

Print
Roda verrast met Jean-Paul de Jong als nieuwe trainer

Jean-Paul de Jong is de nieuwe trainer van Roda JC. Afbeelding: ANP

Kerkrade / Eygelshoven -

Jean-Paul de Jong is de nieuwe trainer van Roda JC. De 48-jarige oud-voetballer ondertekent een contract voor één seizoen, met een optie voor een tweede jaar.

De nieuwe trainer zal volgende week tijdens een persmoment officieel worden voorgesteld.

FC Eindhoven

De Jong, geboren in Utrecht, speelde veertien seizoenen voor FC Utrecht en wist daar onder andere de beker te winnen. Daarnaast kwam hij als speler uit voor Feyenoord, Ajax, Arminia Bielefeld en VfL Osnabrück. Als trainer begon hij zijn carrière bij FC Eindhoven, waarmee hij zeer verdienstelijk presteerde. Na zijn tweede seizoen, waarin Eindhoven als tweede eindigde, werd hij zelfs beloond met de prijs voor beste trainer van de eerste divisie.

Ontslagen

Na die periode keerde De Jong terug bij FC Utrecht, om als assistent onder Erik ten Hag te werken. Toen die begin vorig jaar naar Ajax vertrok, maakte De Jong het seizoen af als de nieuwe hoofdtrainer. Na vier wedstrijden in het nieuwe seizoen werd hij vervolgens ontslagen omdat er volgens de club een gebrek aan chemie was tussen trainer en spelersgroep.

Ambities

De Jong volgt bij Roda interim-coach Eric van der Luer op, die op zijn beurt de honneurs waarnam voor de ontslagen Robert Molenaar. De aanstelling van De Jong past bij de nieuwe ambities van Roda. Mauricio Garcia de la Vega, de Mexicaanse investeerder die sinds kort de baas is in Kerkrade, kondigde eerder al aan dat hij een trainer met eredivisie-ervaring wilde strikken.

Van Veldhoven

De aanstelling van de nieuwe trainer komt saillant genoeg op dezelfde dag als het nieuws dat Harm van Veldhoven zijn taken voorlopig heeft neergelegd. De algemeen en technisch directeur van Roda meldde zich dinsdagmorgen ziek. Volgens Pieter Nieuwenhuis, die optreedt als woordvoerder van Garcia de la Vega, is dat vanwege een ‘fysieke log out’. Van Veldhoven gaf eerder in een interview al eens te kennen dat het werk bij Roda hem soms zwaar valt. „Je loopt met momenten op je tandvlees. Als je thuiskomt, ben je helemaal leeg”, zei hij er toen over. Volgens Nieuwenhuis heeft de afwezigheid van Van Veldhoven niets te maken met de nieuwe situatie bij Roda. „Er is geen interventie van bovenaf geweest.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen