Goud voor meisjes-handbalteam Sophianum

Print
Goud voor meisjes-handbalteam Sophianum

De succesvolle handbalsters van Sophianum. Afbeelding: Frans Lipsch

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen -

Tijdens The School Final Olympic Moves in Papendal heeft het meisjes-handbalteam van scholengemeenschap Sophianum uit Gulpen-Wittem op vrijdag 7 juni de eerste plaats behaald. De handbalsters troffen in de finale het team van het Trevianum uit Sittard. Dit Limburgs onderonsje werd door de meiden van het Sophianum met 11-7 gewonnen.

De ‘equipe veldloop’ van het Sophianum – bestaande uit acht teams - heeft in het totaalklassement de tweede plaats tijdens het nationale scholieren kampioenschap behaald.

Olympic Moves is de grootste scholierencompetitie van Nederland met meer dan 70.000 deelnemers in de diverse voorrondes van 18 sportdisciplines. De winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor The school Final. Circa 6000 scholieren streden uiteindelijk in Papendal voor de nationale scholieren titels.

Het Sophianum heeft in Papendal deelgenomen aan de onderdelen tennis schoolteam recreatie, handbal schoolteam meisjes en veldloop met de gehele equipe. De equipe hardlopers van het Sophianum moest in de eindrangschikking alleen het stedelijk gymnasium uit Nijmegen voor zich dulden.