Wielerfestijn Limburgs Mooiste strijkt neer over Zuid-Limburg

Print
Wielerfestijn Limburgs Mooiste strijkt neer over Zuid-Limburg

Een van de kenmerken van Limburgs Mooiste: na de finish wordt je een ijskoud pilsje aangeboden. Afbeelding: Ermindo Armino

Zuid-Limburg / Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum -

De 28e editie van Hago Limburgs Mooiste vindt plaats op 14 en 15 juni. Deze twee dagen staan in het teken van de wielrenners. Een dag later staat hardloopevent Obvion Run op de agenda.

Vrijdag 14 juni kunnen de deelnemers zich inschrijven of en hun startnummers afhalen. Op het Burgemeester van Grunsvenplein zal ook dit jaar weer een open lucht fietsmarkt plaatsvinden.

Een dag later, zaterdag 15 juni, gaan de fietsers van start. vanaf 7.00 uur vertrekken de duizenden deelnemers aan hun tochten die variëren van 70 tot 255 kilometer. De Mountainbikers kunnen kiezen uit drie afstanden: 45, 75 of 105 kilometer. Ook is er een familietocht van 26 of 40 kilometer.

Tussen 11.30 en 14.00 uur de Rabobank Kids Ride. Op het burgemeester van Grunsvenplein is een uitdagend parcours uitgestippeld voor de basisschool jeugd (4-12 jaar) waarbij verschillende prijzen te winnen zijn. kinderen kunnen zich opgeven via: www.limburgsmooiste.nl/kidsevents. Het is de bedoeling dat de kinderen met helm (verplicht!) op hun eigen fiets rijden. Alle type fietsen zijn welkom.

Zondag 16 juni vindt de tweede editie plaats van de Obvion Run. Een uitdagende run voor de recreatieve hardloper met drie verschillende afstanden: 5 en 10 kilometer, en nieuw dit jaar: de halve marathon. Start en finish zijn op het Burgemeester van Grunsvenplein. Het parcours is geheel autovrij. Voor info en inschrijven: www.limburgsmooiste.nl.