Nieuwe werknemers van Plopsaland krijgen tot 10.000 euro bonus: ‘Het is een groot succes’

Print
Nieuwe werknemers van Plopsaland krijgen tot 10.000 euro bonus: ‘Het is een groot succes’

Afbeelding: Plopsaland

Pretparkgroep Plopsa geeft nieuwe werknemers een beloning tot wel 10.000 euro, bovenop hun salaris. De actie loopt storm, volgens woordvoerder Chelsea Vanhullebusch. „Sinds de invoering van de welkomstbonussen op 20 mei hebben we al 1200 sollicitaties gehad.”

De pretparkgroep – met zeven vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Polen – hoopt met deze actie de concurrentie te snel af te zijn in de strijd om personeel. En het werkt. „In de eerste week na de invoering hadden we al 500 reacties, terwijl we normaliter op gemiddeld 100 reacties per week kunnen rekenen. Al verschilt dat wel per periode.”

Welkomstbonussen bestaan al langer. Bijvoorbeeld in de sportwereld en in sommige bedrijven bij hogere functies. „Maaltijdcheques, groepsverzekeringen, jaarlijkse bonussen en een aantrekkelijk salaris biedt bijna iedereen. Met de welkomstbonus proberen we de baan aantrekkelijker te maken en de concurrentie voor te zijn”, zegt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

Risico

Nieuwe werknemers krijgen de beloning uitgekeerd als ze langer dan zes maanden in dienst zijn. „Dat is de voorwaarde”, zegt Vanhullebusch. „We zijn niet zo bang dat ze na die zes maanden meteen weg zijn. Het kan gebeuren, maar het is een risico wat je moet nemen.”

Ondanks de vele reacties op de vacatures met welkomstbonus, zijn er nog genoeg openstaande vacatures. „We zijn onder anderen nog op zoek naar een projectleider voor het waterpretpark Landen-Hannuit, dat momenteel verbouwd wordt”, vertelt de woordvoerder. „Voor de functie krijgen nieuwe werknemers een bedrag van 10.000 euro.” Een calculator krijgt 3000 euro en een boekhouder 2500 euro, volgens de site van de pretparkgroep.

Evaluatie

Aan het eind van de zomer evalueert de pretparkgroep of de bonussen gewerkt hebben. „Op dit moment bieden we bonussen aan nieuwkomers met vaste (kantoor)functies. Als blijkt dat de bonussen werken en we voldoende nieuwe mensen hebben, gaan we het welkomstbedrag ook doortrekken naar de vacatures voor parkmedewerkers.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen