Sevenumse mis voor Oud Limburgs Schuttersfeest in de openlucht

Print
Sevenumse mis voor Oud Limburgs Schuttersfeest in de openlucht

Hulpbisschop Everard de Jong verzorgt de OLS-mis in Sevenum. Afbeelding: Harry Heuts

Sevenum -

Het volkslied van Sevenum bezingt het ‘Groot Veld’. Daar, bij de ‘Kruusboem’ zal hulpbisschop Everard de Jong van Roermond op zaterdag 6 juli voorgaan in de traditionele OLS-mis.

De mis aan de vooravond van het Oud Limburgs Schuttersfeest wordt eigenlijk altijd in een kerk gehouden. Dit jaar gaat Sevenum het anders aanpakken. De eucharistieviering vindt plaats in de openlucht. Bedoeling is, dat alle bezoekers die zaterdag om 18.00 uur vanuit de feesttent in de Staarterstraat ‘Te midde van de velde’ trekken, zoals het Sevenumse volkslied wil.

Naast hulpbisschop De Jong zullen verschillende geestelijken uit Sevenum meewerken aan de mis. Ook diverse muziekgezelschappen laten van zich horen. Kaarten kosten wel twee euro. Ze zijn tegen contante betaling te koop in het OLS-huis in hartje Sevenum. Op is op, zegt de OLS-organisatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen