Metallica speelt André Hazes, dochter Roxeanne intens trots

Print

Een opvallend intermezzo dinsdagavond bij het concert van Metallica in de Johan Cruijff Arena. Tussen het gitaargeweld door brachten gitarist Kirk Hammett en bassist Robert Trujilo een ode aan een artiest die zij respecteren. En dat was niemand minder dan André Hazes.

„Dit is een ode aan een artiest uit jullie land. Uit deze stad. We hebben veel respect voor hem”, zei de band voorafgaand aan het optreden. Robert Trujilo, die zong en bas speelde, en Kirk Hammett op gitaar brachten bijna vier minuten lang het nummer Bloed, Zweet en Tranen ten gehore in de Johan Cruijff Arena.

De reactie uit de zaal was overwegend positief. Het publiek reageerde eerst lachend en zong vervolgens enthousiast met de band mee. Dat was nodig, want de zang van Trujilo (en dan vooral zijn Nederlands) was gebrekkig, maar ook aandoenlijk.

Reactie Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes, de dochter van de overleden volkszanger, knapt bijna uit elkaar van trots. „Pap kijk! Metallica zingt Bloed, Zweet en Tranen”, schrijft ze op Instagram bij een filmpje van het optreden, gelardeerd met enthousiaste smileys.

WorldWired Tour

Metallica stond in de Johan Cruijff Arena in het kader van WorldWired Tour. Het optreden is onderdeel van een enorme reeks openluchtconcerten in Europa die de band tussen 1 mei en 25 augustus 2019 langs stadions, parken en een kasteel leidt. De laatste keer dat de Amerikaanse rockband in de Amsterdamse Arena stond, was in 2004.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen