‘Vrees’ voor nieuwe rolbaan in 2 Brüder: supermarkt bouwt toch lift

Print
‘Vrees’ voor nieuwe rolbaan in 2 Brüder: supermarkt bouwt toch lift

Na een flinke verbouwing heropende supermarkt 2 Brüder vlak voor Hemelvaart de vernieuwde winkel. Afbeelding: Peter Schols

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Supermarkt 2 Brüder in Venlo bouwt alsnog een lift in zijn pas verbouwde pand. Reden: de wat oudere, minder mobiele bezoekers, zijn wat huiverig voor de nieuwe rolbaan in de super.

Volgens directeur Ronald Versluis van de supermarkt in Venlo bestaat er bij bezoekers in een rolstoel wat vrees voor de rolbaan. „Voor sommigen is die niet eenvoudig. Je moet even opletten, de wielen bijvoorbeeld recht op de baan zetten.” Volgens hem zijn er bij het betreden of verlaten van de rolbaan geen ongelukken gebeurd. „Het is wettelijk toegestaan en allemaal goedgekeurd.”

Toch heeft de supermarkt besloten tóch weer een lift in te bouwen voor minder mobiele bezoekers. Voorafgaand aan de grote verbouwing was juist besloten de lift te schrappen ten faveure van de rolbaan. Volgens Versluis is al bekeken waar de nieuwe lift moet komen en zal deze binnen drie à vier weken in bedrijf zijn. Tot die tijd zijn de gastheren in de supermarkt beschikbaar om bezoekers bij de rolbaan te begeleiden. Volgens Versluis is er circa twee keer per dag daadwerkelijk begeleiding nodig.

Supermarkt 2 Brüder heropende vlak voor Hemelvaart zijn flink verbouwde winkel aan de Geldersepoort. Het winkeloppervlak ging van 3500 naar 5000 vierkante meter. Versluis is tevreden over de twee weken dat de supermarkt weer open is op de eigen plek. „Onze verwachtingen zijn overtroffen.”