Kunstlint Nederweert 2019 opent met overzichtstentoonstelling

Print
Kunstlint Nederweert 2019 opent met overzichtstentoonstelling

De deelnemende kunstenaars. Voorste rij van links naar rechts: Leny Verdonschot, Maruel Janssen, Ria Klaessens, Wilhelmine Brok, Annette Willems en Wil Liebens. Achterste rij van links naar rechts: Truus Baetsen, Gerrie Roemen, Annie Verdonschot, Marianne Rijvers, Els Peeters, Feli v. Schaik, Monica v. Kempen, Ger Linssen, Petra Deenen, Jack Vreecke en Jos Dohmen. Afbeelding: Els Peeters

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Iedereen is welkom bij de opening van Kunstlint Nederweert 2019 op zondag 16 juni om 10.30 uur in de PUGN aan het Lambertushof 3 in Nederweert.

De 22 deelnemende kunstenaars presenteren een overzichtstentoonstelling die door burgemeester Evert en wethouders Cuijpers en Voss officieel wordt geopend, terwijl het koor Zus en Zo het geheel muzikaal ondersteunt. Gedurende de expositieperiode tot 6 juli zijn veel etalages van winkeliers voor de gelegenheid ingericht als expositieruimte, evenals verzorgingshuis St. Josef waar verschillende kunstwerken zijn geplaatst. Als nieuw element zijn er dit jaar vier privélocaties van kunstenaars toegevoegd aan het kunstlint. Ze stellen deze dag hun woning, tuin en/of atelier open voor publiek van 11.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen dan binnen lopen bij Roeven 2 waar keramiek van Monica van Kempen is te zien; Staat 40c met keramiek van Marianne Rijvers en schilderijen van Daan en Maruel Janssen; Strateris 41 met keramiek van Toos Slaats en Ribesstraat 48 waar beeldhouwwerken en keramiek van Els Peeters staan opgesteld.