Weg van Kunst door Horst aan de Maas

Print
Weg van Kunst door Horst aan de Maas

Kunstenaar Erwin Michielsen neemt ook deel aan de kunst- en atelierroute. Afbeelding: Kunstenaarsplatform Zeen

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Met de kunst- en atelierroute Weg van Kunst kan iedereen zaterdag 22 en zondag 23 juni kennis maken met dertien kunstenaars uit Horst aan de Maas op elf verschillende locaties.

Er wonen een groot aantal professionele kunstenaars in de gemeente Horst aan de Maas, die actief zijn al allerlei kunstzinnige terreinen zoals schilderen, tekenen, schrijven, fotografie, muziek, video, vormgeving enzovoorts. Waar sommigen geregeld in de schijnwerpers staan, zijn anderen slechts in een kleine kring bekend. Tijdens de Weg van Kunst kan iedereen kennis maken met de deelnemende kunstenaars en hun werk op hun eigen werkplek of in een eigen atelier. Naast het tonen van werk, vertellen ze ook over inspiratiebronnen, de totstandkoming van hun werk en nog veel meer. Deelnemers aan Weg van Kunst zijn Sanne Aben (Horst), Safia Boulghalgh (Melderslo), Guus van Enckevort (Evertsoord), Jeu van Helden (Hegelsom), Floor Hermans (Meerlo), Marian Litjens (Horst), Erwin Michielsen (Horst), Wim Moorman (Meterik), Hay Reijnders (Broekhuizenvorst), Helmie van de Riet (Hegelsom), Piet Siebers (Oirlo), Frank Schijven (Melderslo) en Ine Schriever (Horst). De kunst- en atelierroute wordt georganiseerd door kunstenaarsplatform Zeen, waar alle dertien deelnemers lid van zijn. De locaties zijn aan elkaar verbonden door een route die te vinden is op www.zeen.online en in het programmaboekje Weg van Kunst dat op beide dagen gratig verkrijgbaar is bij de deelnemers. Naast informatie bevat dit boekje ook een stempelkaart, waarmee bezoekers aan de route kans maken op een kunstwerk van een van de deelnemende kunstenaars.