Dekenaat Thorn installeert pastoor-deken Miltenburg

Print
Dekenaat Thorn installeert pastoor-deken Miltenburg

Wim Miltenburg fso gaat vanaf 30 juni aan de slag in het dekenaat Thorn. Afbeelding: Dekenaat Thorn

Thorn / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Wim Miltenburg fso (61) wordt op zondag 30 juni geïnstalleerd als pastoor van de parochies van cluster Emmaüs (Beegden, Heel, Thorn, Wessem, Ell, Hunsel, Ittervoort en Neeritter) in de Abdijkerk van Thorn. Tevens is hij benoemd tot deken van het dekenaat Thorn. De plechtige Eucharistieviering begint om 14.00 uur.

Wim Miltenburg is geboren in Meppel. Na zijn priesteropleiding op het seminarie in Rolduc is hij op 28 mei 1983 in Roermond tot priester gewijd. Vervolgens was hij kapelaan in Weert (De Verrezen Christus) van 1983 tot 1985 en aansluitend in Schaesberg (H.H. Petrus en Paulus) van 1985 tot 1988. Daarna werd hij benoemd tot pastoor van Nederweert waar hij werkte van 1988 tot 1994. In de periode vanaf 1989 tot 1994 was hij administrator van Nederweert-Eind. Door de bisschop werd hij in 1994 overgeplaatst naar Berg en Terblijt en vervolgens in 1999 benoemd tot pastoor in Heerlen (onder andere Molenberg en Bekkerveld). De laatste zes jaar was hij pastoor in Heerlen-Noord (onder andere Heerlerheide, Heksenberg, Schandelen en Meezenbroek).

Hij is lid van de geestelijke familie ‘familia spiritualis opus’, waar de letters fso achter zijn naam naar verwijzen. Deze stichting, kortweg Het Werk genoemd, is gesticht door de Belgische Julia Verhaeghe in 1938 en heeft afdelingen in verschillende landen waaronder Nederland (Merkelbeek).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen