Droomresultaat voor Maastrichtse hobbyschaker Bas Pasterkamp

Print
Droomresultaat voor Maastrichtse hobbyschaker Bas Pasterkamp

Bas Pasterkamp. Afbeelding: Frank Clevers

Maastricht / Itteren -

Bas Pasterkamp van Schaakvereniging Maastricht heeft een droomresultaat behaald tijdens het 13e BPB Limburg Open in Maastricht.

Het Limburg Open werd gespeeld tijdens het pinksterweekeinde van vrijdagavond tot en met tweede pinksterdag in sporthal De Geusselt in Maastricht. Met 450 deelnemers onder wie 10 grootmeesters was het Limburg Open weer een van de grootste toernooien van Europa.

Bas speelde in groep C2 voor de gevorderde hobbyschakers. Hij won al zijn partijen, een score van 7 punten uit 7 partijen. Zo’n score van 100 procent komt vrijwel nooit voor bij schaaktoernooien. Bas Pasterkamp is student Europees recht aan de Universiteit Maastricht en heeft snel bijgeleerd op de 64 velden: „Als ik een jaar geleden naar een schaakstelling keek zag ik eigenlijk alleen maar pure chaos. Dat is nu anders, ja. Ik heb er zelf hard aan gewerkt, maar denk dat ik veel heb gehad aan trainingen die Hans Hoornstra en Christopher Brookes hebben gegeven.”

Schaakclub Maastricht zet schaakontwikkeling door trainingen centraal en heeft sinds kort een nieuwe locatie: sporthal De Geusselt. Clubavond op dinsdag van 19.45 tot middernacht. In het nieuwe schooljaar is er ook iedere week schaken voor de jeugd, van 18.30 tot 19.30 uur. Meer informatie en contact: www.schaakverenigingmaastricht.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen