Vogelvrij in de Missiekapel

Print
Vogelvrij in de Missiekapel

Rob Kars draagt zijn gedicht voor aan wethouder Martens (midden) en daarnaast kunstenares Godelieve Geurts en andere toehoorders. Afbeelding: Ger Hermans

Heythuysen -

In de Missiekapel naast de kerk in Heythuysen werd vrijdag een nieuwe installatie geopend. Om de drie maanden krijgt een andere kunstenaar de gelegenheid een installatie te exposeren. Deze keer ging de sleutel van de kleine kunsttempel naar kunstenares Godelieve Geurts die haar installatie Vogelvrij tot 31 augustus deelt met publiek.

Voorafgaand aan de officiële opening met complimenten door wethouder Martens, wordt het werk van Godelieve Geurts in een pakkend gedicht van en door Rob Kars uit Weert voorgesteld met als aanhef: ““Na de onmacht, het geweld, de angst: geen huis, noch thuis, kwam het vluchten, het verraad; de boot van de wanhoop; ...“ Het beeldgedicht waarmee Godelieve de Missiekapel inrichtte is dag en nacht te zien. De installaties in het kunsttempeltje zijn sinds 2012 een project vanuit de Stichting Kunst en Cultuur Leudal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen