OM eist zes jaar cel voor man die met wodka achter het stuur jongen (8) doodreed

Print
OM eist zes jaar cel voor man die met wodka achter het stuur jongen (8) doodreed

Bij een ongeluk op de kruising van de Graaf Florisweg en de ‘s-Gravenhoutseweg in Nieuwegein kwam in maart een 8-jarig kind om het leven. Afbeelding: Koen Laureij

Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel tegen de 56-jarige Nieuwegeiner die in maart een dodelijke aanrijding in Nieuwegein veroorzaakte. Justitie verdenkt hem van roekeloos rijgedrag.

Bij het ongeval op de kruising van de Graaf Florisweg en de ’s-Gravenhoutseweg in Nieuwegein op 10 maart overleed een 8-jarige jongen uit Houten. Een 10-jarig kind liep een schedelbasisfractuur op.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol en antidepressiva met een snelheid van 127 kilometer per uur op de kruising aan kwam rijden. Zijn gaspedaal was voor 98 procent ingetrapt. Hij reed door een verkeerslicht dat al zeven seconden op rood stond en knalde bovenop de auto van een gezin uit Houten. ,,Het is verschrikkelijk’’, zei verdachte Cornelis B. woensdag in de rechtbank in Utrecht.

Volgens de verdachte raakt de zaak hem enorm. Hij dronk wodka ‘om de scherpe randjes van zijn bestaan af te halen’. In de auto dronk hij steeds slokken wodka, tot de fles leeg was. De man reed van Lopik naar Nieuwegein en merkte in Nieuwegein dat hij aangeschoten raakte. De 56-jarige Nieuwegeiner dacht dat hij nog thuis kon komen zonder ongelukken.

De agenten die op het moment van het ongeluk toevallig in de buurt waren, hoorden de klap. Ze waren als eerste bij het ongeval en zien de ravage. De verdachte hoort het verhaal van de rechtbank instemmend knikkend aan. ,,Ik voel me een kindermoordenaar, een monster.‘’

In haar slachtofferverklaring vertelt de moeder van de beide jongens hoe heftig het voor haar was om haar zoontjes te zien het ongeluk. ,,Mijn lieve, altijd vrolijke Milan is dood. We missen Milans heerlijke lach nu elke dag.‘’ Sven, de oudste zoon, heeft hersenletsel: ,,Het is zijn droom om profvoetballer te worden. Het is mijn diepste wens dat hij die droom niet opgeeft.‘’

Ook de vader, opa oma van de jongens komen aan het woord. Zij laat de verdachte een foto zien van haar kleinzoon: ,,Zou u even willen kijken?‘’ De opa van de jongens vraagt de verdachte om niet in berioep te gaan, als de straf voor hem hoger uitpakt dan verwacht. ,,U zegt dat u spijt hebt en mee wilt werken. Gun de slachtoffers rust!‘’

De tragische dood van de 8-jarige jongen kwam in Houten keihard aan. Onder meer de basisschool en voetbalclub FC Delta Sports ’95 waren in diepe rouw door het plotselinge overlijden van hun klas- en teamgenootje.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen