Maastricht en acht andere steden in de race voor Songfestival

Print
Maastricht en acht andere steden in de race voor Songfestival

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence op Pinkpop. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Maastricht / Itteren -

Maastricht is met Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht in de race om het Eurovisie Songfestival 2020 te organiseren. Dat meldt de Nederlandse Publieke Omroep woensdagmiddag.

Lees ook: Giel Beelen: ‘Songfestival 2020 naar Maastricht’

Eerder op de dag hebben de negen gekandideerde steden een boekwerk ontvangen met alle specificaties die nodig zijn om het evenement te huisvesten. „Dit stuk wordt niet gepubliceerd omdat het om gedetailleerde informatie gaat die ons ook in vertrouwen door de European Broadcasting Union is geleverd”, zegt een woordvoerder van de NPO. Directeur Rob van de Wiel van het MECC sluit zich daarbij aan. „Wel kan ik zeggen dat ik tussen de eisen geen showstoppers ben tegengekomen waardoor wij het evenement niet kunnen organiseren. Ik houd zeer goede hoop.”

Bidbook

De steden hebben nu vier weken de tijd om in een bidbook te beschrijven hoe zij denken aan alle voorwaarden te voldoen. Uiterlijk 10 juli moet deze uitgebreide motivatie binnen zijn. Ook andere geïnteresseerde steden worden volgens de Nederlandse Publieke Omroep nog in de gelegenheid gesteld om binnen de termijn een bidbook in te dienen. Het Eurovisie Songfestival 2020, dat volgt op de winst van Duncan Laurence op zaterdag 18 mei, wordt een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de European Broadcasting Union.

Lees ook: Missie Songfestival in Maastricht: ‘We moeten vooral met één mond spreken’

In de eerste helft van juli moeten steden en regio’s die in aanmerking willen komen dit bidbook indienen bij de organisatie. Steden worden onder andere beoordeeld op de beschikbare locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid. De definitieve selectie vindt ‘zo spoedig mogelijk daarna’ plaats, verwacht wordt dat de gaststad in augustus bekend wordt.

Maastricht is nog altijd volop in de race om volgend jaar het Songfestival te organiseren. Maar zitten we eigenlijk wel te wachten op het Songfestivalcircus in Limburg? Jay ging de straat op in Maastricht en peilde de stemming.

Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen