Ook in hoger beroep vier jaar cel geëist tegen Maastrichts kopstuk Satudarah

Print
Ook in hoger beroep vier jaar cel geëist tegen Maastrichts kopstuk Satudarah

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Het Openbaar Ministerie heeft ook in hoger beroep vier jaar cel geëist tegen een 49-jarig Maastrichts lid van Satudarah. Hij wordt verdacht van wapenuitvoer, verboden wapenbezit en het hebben van hennepkwekerijen.

De Maastrichtenaar zou volgens het OM een hoge functie hebben bij motorclub Satudarah. Een 33-jarige man uit Oosterhout hoorde bij het hof in Zwolle een gevangenisstraf van 18 maanden tegen zich eisen.

Volgens het OM hebben de mannen zich schuldig gemaakt aan het leveren van automatische vuurwapens en bijbehorende munitie aan Duitsland. De wapens zouden zijn bedoeld voor een nieuw opgericht chapter van Satudarah in Duisburg. Dat chapter zou op dat moment verwikkeld zijn in een oorlog met de Hells Angels en wilden zich daarvoor bewapenen.

Daarnaast zouden de mannen verschillende hennepplantages in woningen in Tilburg en Bergen op Zoom hebben ingericht. In de woningen werd een groot aantal hennepplanten, ongeveer 90 in totaal, aangetroffen.

De verdachten ontkennen betrokkenheid bij de feiten en beroepen zich op hun zwijgrecht. De rechtbank veroordeelde de verdachten in januari 2016 ook al tot gevangenisstraffen van achttien maanden en vier jaar. De verdachten gingen tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Het hof doet uitspraak op 26 juni.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →