Tekort bij herstel kerk Schinnen

Print
Tekort bij herstel kerk Schinnen

Afbeelding: Ermindo Armino/archief De Limburger

Schinnen -

Het kerkbestuur in Schinnen komt onverwacht 45 mille tekort voor het herstel van de kerk en de kerkmuur. Desondanks wordt het werk vrijdag om 14.30 uur symbolisch afgesloten met het terugplaatsen van de haan op de toren.

Door onverwachte kosten die niet door subsidies worden gedekt ontstaat op de valreep nog een gat van 45 mille in de begroting, meldt het kerkbestuur. Dat probeert met ondernemers en vrijwilligers alsnog de financiering rond te krijgen. De restauratie van de Dionysiuskerk en de kerkmuur startte in september vorig jaar en kost 1,1 miljoen euro.

Overigens wordt er de komende weken nog gewerkt aan de weg Achter de Kerk. Er komt een extra riool langs de kerkmuur voor betere afwatering en drainage achter deze muur. Daarna volgen de bestrating langs de muur en een nieuwe asfaltlaag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen