Kinderen keren terug in processie van Wijlre

Print
Kinderen keren terug in processie van Wijlre

Kinderen passen de kleren.

Wijlre -

In Wijlre lopen zondag weer grotere groepen kinderen mee.

De laatste jaren was het aantal kinderen in de processie drastisch teruggelopen. Via de school heeft het processiecomité ouders gevraagd om hun kinderen toch weer mee te laten gaan. Met succes, zegt kerkmeester Kasper Donners. „We hebben ruim dertig aanmeldingen.”

In groepjes beelden de kinderen zondag een aantal thema’s uit, zoals geloof, hoop en liefde. Woensdagmiddag zijn ze naar het parochiehuis gekomen om de kleding te passen. „We hebben kleding voor tachtig kinderen”, aldus Donners.

Tot vorig jaar waren er elke zomer twee processies. Dat is nu teruggebracht tot één. De processie trekt zondag naar Stokhem. Bij terugkomst begint op het parkeerplaatsje naast de kerk een kleine kermis. Ook die traditie wil het processiecomité weer oppakken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen