Friese vrienden tipten Hazesnummer bij toevallige ontmoeting met Metallica-bassist

Print
Friese vrienden tipten Hazesnummer bij toevallige ontmoeting met Metallica-bassist

Metallica tijdens hun performance in Los Angeles. Afbeelding: Rich Fury/Invision/AP

Twee Friezen zijn naar eigen zeggen medeverantwoordelijk voor het eerbetoon dat de Amerikaanse rockband Metallica dinsdagavond bracht aan André Hazes in de Amsterdamse Johan Cruijf Arena. Ze kwamen de bassist van de band een tijdje geleden tegen in een skatepark in Los Angeles en tipten toen Bloed, zweet en tranen.

Aan Omroep Fryslân vertelt Shantia Fardin hoe de ontmoeting verliep. Hij was samen met vriend Sjoerd Plantinga in het skatepark. Plots zagen de twee de bassist van Metallica, Robert Trujillo, rondlopen. Hij was daar samen met zijn zoon. De twee Friezen grepen hun kans en spraken de bassist aan.

,,We raakten aan de praat over bijvoorbeeld hun concert in Nederland’’, vertelt Fardin. Volgens de Fries moest Metallica van het management in Amsterdam een Nederlands nummer spelen, specifiek een van André Hazes. De alternatieven waren Herman Brood en Urban Dance Squad. Volgens Fardin wilde de bassist weten welk Hazes-nummer goed zou passen.

Daar hoefden de twee vrienden niet lang over na te denken. Sjoerd besloot Bloed, zweet en tranen luidkeels te zingen, midden in het skatepark: ,,Sjoerd zette direct zijn strot op en toen kwam het enthousiasme omhoog’’, aldus Fardin. Het is onduidelijk hoe de Metallica-muzikant op dit schouwspel reageerde.

De Friese vrienden hadden in elk geval nooit verwacht dat Bloed, zweet en tranen daadwerkelijk gespeeld zou worden. Ze waren dinsdagavond allebei in de Arena en wisten niet wat ze overkwam. Hazes’ dochter Roxeanne is overigens intens trots op het optreden.

Video: YouTube