Instagram-modellen uit de kleren bij Tsjernobyl, regisseur serie vraagt om respect

Print
Instagram-modellen uit de kleren bij Tsjernobyl, regisseur serie vraagt om respect

Afbeelding: Instagram

Regisseur Craig Mazin heeft een oproep gedaan aan alle toeristen die Tsjernobyl bezoeken. De maker van de HBO-serie Chernobyl verzoekt iedereen respectvol om te gaan met de plek waar in 1986 een kernramp plaatsvond.

„Het is geweldig dat #ChernobylHBO veel toeristen heeft geïnspireerd om de plek te bezoeken, maar ik heb de foto’s gezien”, schrijft Mazin op Twitter. „Als je het bezoekt, hou dan in gedachten dat daar een verschrikkelijke tragedie heeft plaatsgevonden. Ga respectvol om met de plek, voor iedereen die geleden heeft of is omgekomen.”

Na het verschijnen van de miniserie Chernobyl, over de nasleep van de explosie, op HBO in mei is de populariteit van het rampgebied rond de kerncentrale in het noorden van Oekraïne flink gestegen. Vanwege het succes van de serie zou het toerisme volgens een tour-organisatie met zo’n 35 procent zijn toegenomen.

Op Instagram posten verschillende mensen foto’s van zichzelf terwijl ze de rampplek bezoeken. Sommigen van hen gaan er zelfs gedeeltelijk uit de kleren om een kiekje te maken.

Lees ook: Chernobyl is een serie die je gezien moet hebben

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →