Bestuurder snel weg bij De Zorggroep

Print
Bestuurder snel weg bij De Zorggroep

Nathalie van Breugel.

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Meijel -

Na vier maanden actief te zijn geweest, is bestuurster Nathalie van Breugel alweer weg bij De Zorggroep. Het was een ‘mismatch’, geeft De Zorggroep op als reden.

Van Breugel werd aangetrokken als tweede bestuurder naast Marc van Ooijen, die in augustus vorig jaar aantrad. Waarom er een mismatch was, wil een woordvoerder van de Noord- en Midden-Limburgse zorginstelling niet toelichten, wel wil hij kwijt dat die conclusie wederzijds was.

„Afgelopen periode hebben de Raad van Toezicht van De Zorggroep en Nathalie van Breugel meerdere malen met elkaar gesproken over de wijze waarop zij de samenwerking nader zouden gaan vormgeven. Voor beide partijen is tijdens die gesprekken gebleken dat zij op onderdelen geen gemeenschappelijk beeld over de samenwerking hebben”, luidt de officiële verklaring, die vorige week naar de personeelsleden is gestuurd.

Van Breugel was tot voor kort medisch directeur van een huisartsenkoepel in oostelijk Zuid-Limburg. Ze is basisarts, maar heeft een brede medische achtergrond. Vorig jaar werd ze door het medisch tuchtcollege op de vingers getikt omdat ze een patiënte bij wie ze een ooglidcorrectie uitvoerde die complicaties met zich meebracht, niet duidelijk had gemaakt dat ze geen chirurg is.

Wie Van Breugel gaat opvolgen en hoe snel er een vervanger wordt gezocht, is niet bekend. Daar is nog geen besluit over genomen, zegt de woordvoerder; daar wordt over nagedacht bij het invullen van de verdere strategische koers voor de toekomst.