Gevaarlijke tropische reuzenteek gespot vlak over Limburgse grens

Print
Gevaarlijke tropische reuzenteek gespot vlak over Limburgse grens

Afbeelding: IMB / Lidia Chitimia-Dobler/Universiteit van Hohenheim

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Op een paardenboerderij in het Duitse Geldern, vlak over de grens bij Arcen, zijn de laatste dagen vijf hyalomma-teken gevonden. Deze teken zijn drie keer zo groot als normale teken en kunnen gevaarlijke ziektes overbrengen.

In totaal vonden onderzoekers van de Universiteit van Hohenheim zes van de beestjes, die normaal alleen in Afrika en Azië voorkomen. Ze worden vermoedelijk overgebracht door trekvogels. De onderzoekers vrezen dat de teken kunnen overwinteren in Duitsland, meldt de WDR.

De hyalomma-teken kunnen mensen over tientallen meters ruiken en volgen. Ze brengen gevaarlijke ziektes over, waaronder het Krim-Congovirus dat ernstige bloedingen kan veroorzaken.

Lees ook: RIVM: Tropische ‘horrorteek’ geen reden voor paniek

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen