Sjors Ultee is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard

Print
Sjors Ultee is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard

Sjors Ultee. Afbeelding: ED/Ruud Voest

Sittard -

Fortuna Sittard heeft in Sjors Ultee de nieuwe trainer gevonden. De geboren Utrechter is 32 jaar en daarmee komend seizoen de jongste coach in de eredivisie.

Het wordt voor Ultee de eerste klus als hoofdtrainer. Wel was hij in het verleden al assistent bij onder meer FC Utrecht, Twente en Helmond Sport. Hij werkte daar met onder anderen Erik ten Hag, Marino Pusic en Robby Alflen.

Opvolger Eijer

Ultee is de opvolger van René Eijer. Die was vorig jaar trainer in Sittard, maar kwam er afgelopen seizoen achter dat hij vanwege zijn ziekte – MS – te beperkt was om die functie helemaal naar tevredenheid uit te voeren. Omdat de assistenten Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht de benodigde papieren nog niet hebben om Fortuna Sittard te trainen, moest er een trainer komen die wel bevoegd is.

Lees ook: Portret van nieuwe Fortuna-trainer Ultee, de jongste van het stel

Innovatie

Bij Fortuna is er tevredenheid. “We zijn uitermate blij dat Sjors voor Fortuna Sittard heeft gekozen, want er hengelden meer eredivisionisten naar zijn handtekening”, aldus technisch manager Sjoerd Ars. Ook directeur Ivo Pfennings is content met de komst van Ultee. “Wij zochten naar een dynamische, moderne trainer met een duidelijke voetbalvisie en gevoel voor innovatie en die hebben we gevonden”, zegt hij.

Traditieclub

Ook Ultee zelf kijkt uit naar het nieuwe voetbalseizoen. “Ik ben trots dat ik aan de slag kan op eredivisieniveau bij een traditieclub als Fortuna Sittard. Daar droom je van als trainer en dan besef je dat al die jaren hard werken het meer dan waard zijn geweest.”