Verras pa op Vaderdag met deze French toast-rolletjes met kersen

Print

Nostalgie met een twist, deze wentelteefjes met kersen... Afbeelding: Studio Philippi

Met deze variant op onze Hollandse wentelteefjes ga je ongetwijfeld scoren op vaderdag!

Wentelteefjes
Voor 2 personen
Bereiden: 20 minuten 

Ingrediënten
- 125 ml crème fraîche 
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 handvol sappige zoete kersen
- 6 sneden wit casinobrood
- 1 ei
- 200 ml volle melk
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 25 gram roomboter

Bereiding:
Meng de crème fraîche met de helft van de vanillesuiker. Was en ontpit de kersen. Snijd ze in stukjes.
Rol de sneden brood iets platter met een deegroller. Besmeer ze met de vanillecrème. Leg aan het begin van elke snee een rijtje kersen en rol het brood op.
Klop in een diep bord het ei los met de melk en de rest van de vanillesuiker. Meng de suiker met de kaneel. Haal de broodrolletjes door het eimengsel en laat ze kort uitlekken.
Smelt de boter in een koekenpan. Bak de broodrolletjes in 4-5 minuten rondom goudbruin en licht knapperig. Leg de rolletjes op 2 borden en bestrooi ze met de kaneelsuiker.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!