Sjevemeter Kirchefes zet zich in voor opknapbeurt toiletgroepen

Print
Sjevemeter Kirchefes zet zich in voor opknapbeurt toiletgroepen

De toren van de kerk in Chèvremont die vorig jaar is opgeknapt met het bijeengebrachte geld. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Kerkrade / Eygelshoven -

Op het vernieuwde kerkplein aan de Nassaustraat in Chevremont zal zondag 23 juni de derde editie van het ‘Sjevemeter Kirchefes’ plaatsvinden. Tijdens deze muzikale middag wordt getracht zo veel mogelijk geld op te halen om de toiletgroepen in het parochiehuis op te knappen.

Ieder jaar stelt het organiserend comité zich ten doel om een bijdrage te leveren ter ondersteuning van de gemeenschap. Vorig jaar werd bijvoorbeeld geld bijeen gebracht om de luidklok en het carillon weer functioneel te maken. Ook werd het kruis op de kerktoren weer voorzien van verlichting. Dit jaar is het doel om geld om te halen voor de verouderde toiletgroepen in het parochiezaaltje.

De opbrengsten komen voort uit sponsoring en de aanwezigen op het feest die een gevarieerd muzikaal programma kunnen verwachten. Zo zal om 12.00 uur de Koninklijke Harmonie St. Philomena een middagconcert verzorgen. Ook D’r Reënboagkloeb, zangduo 2 Biejein, en dj Jo zullen optreden. Het 100-jarige kerkkoor St. Petrus en het Familiekoor gaan met de aanwezigen tieëkezinge.

Verder is er dit jaar ook een uitgebreide barbecue, kan er gefrühshopt worden en is voor de jeugd een springkussen aanwezig. Het comité wordt ondersteunt door Schutterij St. Michael. De dag start met een eucharistieviering in de parochiekerk van St. Petrus/Maria Tenhemelopneming. Jeugdkoor Canta Young, onder leiding van dirigente Véron Jongstra, zal deze viering vocaal opluisteren.

Donaties zijn welkom via de rekening van Jeugdvereniging AKO, NL 57 RABO 012.52.25.156, o.v.v ‘aktie 2019’.