Samen op zoek naar de ‘Britse’ identiteit

Print
Samen op zoek naar de ‘Britse’ identiteit

Afbeelding: Dorpslab

Maasbree -

Inwoners van Maasbree gingen vorige week woensdag samen aan de slag om de identiteit van hun dorp te bepalen. Samen met het dorpsoverleg dachten enthousiaste inwoners uit Maasbree mee over wat Maasbree typeert en hoe ze hun dorp nog meer op de kaart kunnen zetten. Een avond vol energie, passie en dromen.

Het is goed leven in Maasbree. Er wordt veel georganiseerd voor en door betrokken inwoners. Dat kwam al snel naar voren tijdens de zoektocht naar de identiteit van Maasbree in het Mafcentrum.

Al snel werd duidelijk dat Maasbree een rijk verenigingsleven heeft en dat mensen er voor elkaar klaar staan. Ook het Kindervakantiewerk (KVW) geeft blijk van een sterke gemeenschapsgeest in het dorp. Vijfennegentig procent van de kinderen doet mee aan deze week. Hoe dat komt? Britse mensen zijn van nature betrokken, sociaal en ondernemend.

De bijeenkomst bij het Mafcentrum was de eerste stap van Dorpslab in Maasbree, een initiatief van Rabobank Peel, Maas en Leudal om Maasbree klaar te maken voor de toekomst. Na de zomervakantie komt een vervolg voor heel Maasbree. Meer informatie hierover volgt via www.maasbree.nl.

Rabobank Peel, Maas en Leudal initieert Dorpslab in Maasbree. Een initiatief waarmee mensen in het dorp in beweging worden gebracht. Nieuwe ambities en dromen voor het dorp worden samen uitgewerkt in concrete plannen en innovatieve ideeën, die bijdragen aan de leefomgeving van de inwoners. Kijk hier voor meer informatie.