Valkenburg niet geschikt als decor voor The Passion

Print
Valkenburg niet geschikt als decor voor The Passion

The Passion in Dordrecht: Valkenburg is volgens de producenten niet geschikt als decor. Afbeelding: ANP Kippa

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Het televisiespektakel The Passion komt niet naar Valkenburg. De producenten van het programma komen na een bezoek aan het Geulstadje tot de conclusie dat Valkenburg niet geschikt is als decor voor het theatrale lijdensverhaal van Christus.

Daarmee loopt Valkenburg een unieke kans mis om zich te presenteren aan een miljoenenpubliek, constateert wethouder Claudia Bisschops teleurgesteld.

Valkenburg wil elke twee tot drie jaar landelijke aandacht met een groot evenement, legt Bisschops uit. Een uitzending van The Passion vanaf de Cauberg zou daar volgens haar goed in passen: „Het aantal kijkers naar The Passion loopt weliswaar terug, maar dit jaar zaten toch weer anderhalf miljoen mensen voor het toestel.”

Volgens Bisschop zou Valkenburg een prachtige locatie zijn voor The Passion, met zijn middeleeuwse kasteelruïne en de Cauberg als Calvarieberg. De makers van het televisieprogramma zien dat echter anders: de ligging van Valkenburg in een dal maakt het volgens hen onmogelijk om het verhaal fraai in beeld te brengen.