‘Beter Samen Leven’-middag voor wederzijdse kennismaking

Print
‘Beter Samen Leven’-middag voor wederzijdse kennismaking

Afbeelding: INGimage

Melderslo -

Een groep inwoners uit de gemeente Horst aan de Maas houdt zondag 30 juni een ‘Beter Samen Leven’-middag in MFC de Zwingel in Melderslo. De intentie van deze bijeenkomst is statushouders en Nederlandse inwoners de mogelijkheid te bieden elkaar beter te leren kennen en te leren begrijpen.

Wat komt er allemaal bij kijken als statushouders zich gaan vestigen in Nederland? Wat maken zij, in grote lijnen mee en wat betekent dit voor hen? In de film Thuisland van filmmaker Ruud Lenssen wordt een Syrisch gezin een half jaar gevolgd, van AZC tot het wonen in de gemeente Peel & Maas. Na de vertoning van deze film bestaat gelegenheid om in een Hollands, Syrisch en Eritrees tintje met elkaar (na) te praten. Ook vertellen enkele Syrische en Eritrese inwoners uit de gemeente Horst aan de Maas wat over hoe zij in hun land van herkomst hebben gewoond en geleefd.

De organisatie heeft gezorgd voor een hapje, een drankje en live muziek. Ook aan de kleine kinderen is gedacht. Iedereen is welkom van 14.00 tot 19.00 uur in MFC De Zwingel in Melderslo. Aanmelden kan telefonisch via 077 3978500 of via feesthorst@gmail.com.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen