‘Wereldreis’ tijdens Bierfestival Kerkrade

Print
‘Wereldreis’ tijdens Bierfestival Kerkrade

Maak een ‘wereldreis’ langs diverse bieren tijdens het Beleef Kerkrade Bierfestival. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

De Markt in Kerkrade is van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni het toneel van het Beleef Bierfestival Kerkrade. Het festival biedt naast de verschillende bieren ook livemuziek. „En, heel belangrijk, het bier wordt in glazen geschonken”, vertelt organisator Gerhard Suhr.

Tijdens de zevende editie van het Bierfestival zijn er verschillende bars die een smakelijke rondreis over de wereld bieden. Zo zijn er bieren uit Polen, Duitsland en Zuid-Amerika, maar er is ook een ruim assortiment van Brand-bieren en zelfs bier uit Kerkrade aanwezig. Het abdijbier van Abdij Rolduc is een goudgele tripel van 6,3% en is niet alleen te proeven maar ook te koop. „Exotische bieren zijn het Zuid-Amerikaanse Salitos of het Poolse Tyskie, vers van de tap, dat speciaal voor het Bierfestival in Polen wordt gehaald,” zegt Suhr, die op vrijdagavond samen met wethouder Tim Weijers de fassanstich verzorgt. ‘Klassiekers’ zijn het Erdinger Weissbier, Berliner Kindl, Benediktiner of het Früh Kölsch. „En ook het in Beieren razend populaire Augustiner bier is in Kerkrade verkrijgbaar.”

Voor de muzikale noot zorgen drie gezelschappen. Vrijdagavond spelen The Queen Kings vanaf 20.00 uur hits van de legendarische Britse rockband Queen: „Dit zijn rasmuzikanten die deels ook meegespeeld hebben in de musical over de groep.” Daags erna treedt, eveneens vanaf 20.00 uur, het Lagerfeuer Trio uit Aken op. Hun motto: ‘da brennt die Hütte’. „Zondag heerst er een wat meer gemoedelijke biergartensfeer,” legt Gerhard Suhr uit. „Dan spelen Die Schlawiner volksmusik pur en kan gezellig nog het een of andere biertje worden geproefd.”