Onduidelijkheid over leveringen failliet wooncentrum Sittard

Print
Onduidelijkheid over leveringen failliet wooncentrum Sittard

Wooncentrum Ger Pfennings bv in Sittard. Afbeelding: Annemiek Mommers

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De curator die gaat over het faillissement van Wooncentrum Ger Pfennings bv in Sittard wordt platgebeld door klanten van de meubelzaak die spullen in bestelling hebben. „Maar we zijn nog volledig operationeel.”

Wooncentrum Ger Pfennings bv werd op 4 juni door Rechtbank Limburg failliet verklaard. De besloten vennootschap staat op naam van ondernemer Richard Geuken, die de meubelzaak aan de Industriestraat 5 in Sittard runt. De afgelopen dagen werd de curator die het faillissement moet afhandelen met regelmaat gebeld door bezorgde klanten die nog een bestelling hebben openstaan. „Maar de bv die failliet is, is niet de bv die verantwoordelijk is voor de verkoop van meubilair”, zegt curator Jeroen Gorissen.

Twee bv’s

Geuken huurde het pand sinds 2014 van ondernemersfamilie Pfennings. Hij ging verder onder dezelfde naam en richtte daartoe twee bv’s op: Wooncentrum Ger Pfennings bv en Inkoopcentrum Ger Pfennings bv. Onder de eerste valt onder meer het personeel. Die tak is nu failliet verklaard, nadat een werknemer het faillissement aanvroeg. Gorissen kan nog niets zeggen over de precieze hoogte van de schuld, maar volgens hem is die aanzienlijk.

Telefoonnummer

Inkoopcentrum Ger Pfennings bv is verantwoordelijk voor de inkoop van het meubilair en is niet failliet. Voor vragen over nog niet geleverd meubilair verwijst de curator klanten dan ook door naar het telefoonnummer op het aankoopbewijs. CBW-erkend, de garantieregelaar voor de meubelbranche, meldt op hun website. ‘Consumenten hebben hun aankopen niet bij de failliete bv gedaan, maar bij Inkoopcentrum Ger Pfennings bv. Laatstgenoemd bedrijf was CBW-erkend tot 16 mei 2019 en is vooralsnog niet failliet. Voor CBW-erkend is pas een rol weggelegd bij een faillissement.’ De reden voor het faillissement wordt volgens curator Gorissen nog onderzocht.

Volledig operationeel

Eigenaar Richard Geuken laat weten dat het inkoopcentrum nog volledig operationeel is. Het pand aan de Industriestraat is grotendeels leeggehaald door de ondernemer. „Wij houden zelf de regie. We zijn vanuit een andere locatie in Sittard volop bezig om alle leveringen doorgang te laten vinden. Vanwege de verhuizing kan het zijn dat we wat slechter bereikbaar zijn, maar er wordt heel hard gewerkt om alle spullen geleverd te krijgen.”