Caroline Tensen stomverbaasd dat Dionne Stax DNA Onbekend overneemt

Print
Caroline Tensen stomverbaasd dat Dionne Stax DNA Onbekend overneemt

Caroline Tensen. Afbeelding: ANP Kippa

Caroline Tensen is verrast over het nieuws dat ‘haar kindje’ DNA Onbekend voortaan gepresenteerd wordt door Dionne Stax.

De presentatrice hoopte het programma mee te nemen naar RTL, net zoals ze deed met Één tegen 100. De publieke omroep vond DNA Onbekend echter een te belangrijke titel.

Als Caroline Tensen wordt gebeld voor een reactie over DNA Onbekend, excuseert ze zich meteen. Door omstandigheden heeft ze niet veel tijd om te reageren. Maar als ze hoort dat Dionne Stax haar programma overneemt bij AvroTros, antwoordt ze met enige verbazing. ,,Het is dat jij mij dit nu vertelt. Ik wist van niks.” Een verdere reactie heeft Tensen niet. ,,Ik ga zo eerst even met de producent bellen.”

Lees ook: Dionne Stax verlaat de NOS voor dagelijks radioprogramma

Caroline Tensen stomverbaasd dat Dionne Stax DNA Onbekend overneemt
Dionne Stax. Foto: ANP Kippa

Verklonken

Die producent laat daarop weten op het punt te staan Tensen te bellen. ,,DNA Onbekend is zo verklonken met Caroline Tensen dat het denkbaar was dat het met haar mee naar RTL zou gaan”, legt Taco Zimmerman van productiehuis Tuvalu uit. ,,AvroTros en de publieke omroep vinden het programma echter dusdanig belangrijk dat dit niet gaat gebeuren.”

Hij wijst op tv-rechter Frank Visser. ,,Die stapte over naar SBS 6, maar toen wilde de publieke omroep ook graag De Rijdende Rechter houden. Dat programma ging dus verder met een andere rechter. Zo gaat dat nu ook met DNA Onbekend. De ene keer werkt dat, de andere keer niet.”

Tensen stapte in november vorig jaar over van AvroTros naar RTL 4. Voor die zender presenteert ze op dit moment Één tegen 100, later dit jaar keert ook het programma Het Spijt me terug. Vandaag werd bekend dat Dionne Stax na vijftien jaar overstapt van de NOS naar AvroTros. Naast DNA Onbekend gaat ze ook in de middag een radioprogramma met Toine van Peperstraten presenteren op NPO Radio 1.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen