SCHEEFGEZET

‘De knie van Dumoulin houdt na een val meer vocht vast dan een incontinentieluier’

Print
‘De knie van Dumoulin houdt na een val meer vocht vast dan een incontinentieluier’

De hoop van de natie is nu gevestigd op de Oranje Leeuwinnen... Afbeelding: Getty Images

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

COLUMN - Het had zo mooi kunnen zijn… Tom Dumoulin wint de Giro d’Italia en/of de Tour de France. Het Nederlands elftal pakt voor het eerst sinds 1988 weer een prijs en wordt de eerste winnaar van de Nations League. Max Werstappen haalt eindelijk de wereldtitel in de Formule 1 binnen.

De praktijk blijkt echter weer eens een stuk weerbarstiger te zijn. De knie van Dumoulin houdt na een val meer vocht vast dan een incontinentieluier en het is nog maar de vraag of hij in Frankrijk aan de start zal staan. Oranje is en blijft wereldkampioen finales verliezen, zo ook tegen elf lepe Portugezen. Bij Verstappen lijkt het alsof hij in een tweedehandsje (‘van een oud vrouwtje geweest, loopt als een klokje’) achter vrolijk vroemende Mercedessen en Ferrari’s aan moet karren.

De hoop van de natie is nu gevestigd op de Oranje Leeuwinnen, die op het WK voetbal voor vrouwen een favorietenrol kregen toebedeeld die wellicht te hoog is gegrepen. De voetbalmeiden ogen verkrampt en lijken stijf van de stress te staan. De druk is inmiddels zó hoog opgevoerd dat het een kwestie van tijd is voordat de meiden op voetbalsloffen elkaar de ogen uitkrabben en zwaar betraand en een illusie armer huiswaarts keren. Ondertussen maakt wielrenner Chris Froome een doodsmak en wint hij op de operatietafel de Vuelta. Weliswaar die van 2011, maar toch.

Pech en mazzel slapen in de sport in hetzelfde bedje en sportieve successen worden niet op bestelling geleverd. Nog een geluk dat binnenkort het schaatsseizoen weer van start gaat.

Reageren? frank.heythuysen@delimburger.nl