Sint Gertrudis naar keizerlijke Hofburg in Innsbruck

Print
Sint Gertrudis naar keizerlijke Hofburg in Innsbruck

De hoofdstad van Tirol aan rivier De Inn, een zijtak van de Donau. Afbeelding: INGImage

Sint Geertruid -

Fanfare St. Gertrudis verblijft van 11 tot en met 15 juli, met in totaal 140 personen, in Innsbruck, de hoofdstad van Tirol in Oostenrijk.

Het muziekgezelschap uit de gemeente Eijsden-Margraten, neemt deel aan de prestigieuze Promenadekonzerte op de keizerlijke Hofburg in Innsbruck. Maar voordat het zover is, vindt op vrijdag 21 juni een try-out concert plaats. Deze uitvoering begint om 20.30 uur in de fanfarezaal aan de Dorpsstraat 29 in St. Geertruid.

Woche

Het optreden van St. Gertrudis in Tirol past in die Holländische Woche waar ook de Marinierskapel, Harmonie O&U uit Beek en Donk en WMC-kampioen St. Petrus & Paulus Wolder optreden. De uitnodiging voor dit heeft St. Gertrudis te danken aan haar geslaagde optreden van het fanfareorkest tijdens het Wereld Muziek Concours 2017 en het begin 2017 behaalde Nederlandse kampioenschap van het slagwerkensemble.

Alm

Naast het Matineekonzert op zondag 14 juli, verzorgt de vereniging op zaterdag 13 juli een Unterhaltungskonzert op 2.400 meter hoogte. De Axamer Lizum, bekend van de Olympische Winterspelen, vormt dan de het decor voor een gevarieerd Almconcert.

Voorproefje

De fanfare laat de thuisblijvers meegenieten door een voorproefje te geven van hetgeen in Oostenrijk muzikaal wordt voorgeschoteld. Dat gebeurt op vrijdag 21 juni met als titel St. Gertrudis geht nach Innsbruck.

De fanfarezaal is die avond vanaf 20.00 open, terwijl vanaf 20.30 uur door het orkest onder leiding van dirigent Jos Dobbelstein een concert wordt verzorgd in twee delen. Voor de pauze wordt het Hofburgconcert gespeeld waarbij een belangrijke solistische rol is weggelegd voor Jordi Rouschop. Als saxofoondocent van de vereniging en zoon van dirigent Frenk Rouschop is hij binnen de vereniging geen onbekende. Jordi zal soleren in het Concertino for Alto Saxophone van Jerry Billik en in Oblivion van Astor Piazzolla.

De opbouw van het muzikale programma doorloopt daarnaast diverse stijlperiodes. Via het 16e eeuwse Pasttime with good company loopt de muzikale lijn langs muziek uit de operette Zigeunerliebe van Lehar om via Funiculli Funicula uit te komen bij hedendaagse muziek als Shine as the Light en een arrangement van Bohemian Rhapsody van Queen.

Na de pauze zal een deel van het Almconcert worden gebracht, met nummers als Böhmischer Traum, Böhmische Liebe met zang door Guido Rouschop en Frank Seubers, Servus Innsbruck en Osterfjorden.

Het concert is vrij toegankelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen