Combinatie van orgel en tokkelinstrumenten in Vaals

Print
Combinatie van orgel en tokkelinstrumenten in Vaals

Capella Aquisgrana. Afbeelding: De Kopermolen

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

‘Het historische orgel van de Kopermolen in samenspel met historische instrumenten.’ Dat is zondag 23 juni om 17.00 uur het thema van het concert van de Capella Aquisgrana met medewerking van de organist Hans-Georg Reinertz. Plaats van handeling is De Kopermolen (Lutherse Kerk), Von Clermontplein 11 in Vaals.

De Capella Aquisgrana uit Aken onder leiding van professor Marga Wilden-Hüsgen is in de kring van de ‘oude muziek’ een vaste waarde. Historische tokkelinstrumenten en traverso-fluit brengen steeds aparte klankervaringen. In dit concert klinkt daarbij nog een ander instrument: het in 1765 gebouwde Hilgers-orgel van de Kopermolen in Vaals. Marga Wilden-Hüsgen en Sabine Will (barok-mandolinen en quinterne), Ricarda Schumann (traverso-fluit, mandolone) Hanne Bein-Kürten (barok-gitaar, vihuela) en Mario Strauss (barok-gitaar, vihuela, theorbe) vormen samen de Capella Aquisgrana, Hans-Georg Reinertz uit Eupen bespeelt het orgel. Op het programma staan werken uit de 13e tot 18e eeuw, onder andere van verzamelingen Cantigas de Santa Maria en Llibre Vernll de Montserat, als ook werken van Henry Purcell, Alonso Mudarra, Luis Milan en Michel Corette.

Kaarten bestellen: www.dekopermolenvaals.nl of tel. 043-3064668.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen