NS zoekt jongen die trein onderplast: ‘Onbegrijpelijk dat je dit doet’

Print
NS zoekt jongen die trein onderplast: ‘Onbegrijpelijk dat je dit doet’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De NS is een zoektocht gestart naar een jongeman die een trein onder heeft geplast. Van de actie verschenen vrijdag beelden online op filmpjeswebsite Dumpert. In een tweet van de spoorwegen is een screenshot opgenomen, waarin de jongen vol in beeld is.

NS zoekt jongen die trein onderplast: ‘Onbegrijpelijk dat je dit doet’
De jongen in de trein. Foto: Videostill

,,Zou u zo vriendelijk willen zijn ons te helpen deze “jongeheer” te vinden?”, schrijft de NS. ,,We bieden hem bij @NS_online op de #DagvandeSchoonmaker namelijk graag een meeloopstage van 200 uur aan.”

In het filmpje zegt de jongen: ,,We gaan even lekker over deze stoel heen pissen. Deze stoel is echt kankergay.” Op de achtergrond is gelach te horen, en iemand die zegt: ,,Dit kan echt niet!” Onduidelijk is waar en wanneer het incident precies plaatsvond.

Compliment

Een woordvoerder van de NS licht de opmerkelijke actie toe. ,,We vinden het onbegrijpelijk dat iemand dit doet. Zeker op een dag als vandaag (het is de dag van de Schoonmaker, red.) willen we laten zien dat we voor onze collega’s opkomen. Gisteren hebben we de reizigers nota bene nog gevraagd om de schoonmakers een compliment te geven voor hun harde werk.”

Op de vraag of de NS niet wat zorgvuldiger met de privacy van de jongen zou moeten omgaan - het twitteraccount van de spoorwegen heeft meer dan 200.000 volgers - zegt de woordvoerder dat de beelden al in de openbaarheid zijn gebracht door Dumpert. ,,Wij geven dat bericht alleen maar een zetje. Het verschilt per situatie hoe we met dit soort dingen omgaan. Soms besteden we er liever helemaal geen aandacht aan, maar vandaag vonden we het nodig.”