Eredivisie voortaan ook op zondagavond

Print
Eredivisie voortaan ook op zondagavond

Foto ter illustratie. Afbeelding: VI Images

Het is de bedoeling dat vanaf komend seizoen in de eredivisie ook wekelijks een wedstrijd zondagavond om 20.00 uur begint. Dat blijkt vrijdag uit het conceptprogramma dat de KNVB naar alle clubs heeft gestuurd. Tot afgelopen seizoen was het nog zo dat de laatste wedstrijd op zondag om 16.45 uur begon.

Landskampioen Ajax start de competitie zaterdag 3 augustus met een uitwedstrijd tegen Vitesse. PSV, de nummer twee van vorig seizoen, begint dezelfde avond in Enschede tegen het gepromoveerde FC Twente. Feyenoord en Sparta Rotterdam hebben zondag 4 augustus de ‘primeur’ met 20.00 uur als begintijdstip.

Vertegenwoordigers van de clubs bespreken vrijdag in Zeist de speeldata en aanvangstijden. Aan het einde van de middag wordt het competitieschema openbaar. Het aanvangstijdstip van 20.00 uur op zondag lijkt een belangrijk gespreksthema te worden. ,,FC Groningen heeft in een eerder stadium al laten weten dat het spelen van wedstrijden op de zondagavond onwenselijk is, met name ook vanwege de tegengeluiden uit de achterban van de club. Het is een tijdstip waarop met name de jeugdige voetballiefhebbers worden uitgesloten van het stadionbezoek’’, meldt FC Groningen.

Het is de bedoeling dat alle clubs maximaal één van de zeventien thuiswedstrijden zondag om 20.00 uur spelen.

Speeldata en aanvangstijden

Net als vorig seizoen is de eerste topwedstrijd eind september. In Eindhoven spelen PSV en Ajax zondag 22 september (12.15 uur) tegen elkaar. Afgelopen seizoen was die wedstrijd precies hetzelfde weekend (zondag 23 september). Ajax en Feyenoord treffen elkaar zondag 27 oktober (16.45 uur) in de Johan Cruijff ArenA voor het eerst. Feyenoord tegen PSV is ingepland voor zondag 15 december (14.30 uur).

Het seizoen begint zaterdag 27 juli (18.00 uur) met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV.