Tobias Pachonik op weg naar VVV

Print
Tobias Pachonik op weg naar VVV

Foto ter illustratie Afbeelding: Pro Shots -Toin Damen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV is bezig om de vijfde Duitser in korte tijd vast te leggen. De 24-jarige Tobias Pachonik is begin deze week gekeurd door de Koelclub en moet de volgende aanwinst worden.

Pachonik is een rechtsback die het afgelopen seizoen in de serie B bij Carpi speelde. Daar maakte de verdediger een sterke indruk hetgeen leidde tot interesse van meerdere clubs.

Ontwikkeling

Dat Pachonik voor VVV gaat kiezen lijkt niet vreemd gezien de enorme Duitse enclave in Venlo. Daarnaast zal zijn keuze vooral te maken hebben met de ontwikkeling van spelers als keeper Lars Unnerstall en spits Peniel Mlapa die zich bij VVV in de kijker speelden bij clubs van een hoger niveau. Unnerstall vertrok naar PSV, terwijl Mlapa in de belangstelling staat van Besiktas. Pachonik moet bij VVV Moreno Rutten gaan vervangen.

De voormalig Duits jeugdinternational speelde eerder voor 1. FC Nürnberg, Schalke’04 en Stuttgarter Kickers alvorens hij in 2017 naar Italië vertrok. Kort daarvoor was hij nog op stage geweest bij Willem II dat hem uiteindelijk geen contract aanbood.