Vrouw uit Baexem slachtoffer van phishing: duizenden euro’s van rekening gehaald

Print
Vrouw uit Baexem slachtoffer van phishing: duizenden euro’s van rekening gehaald

Deze man heeft gepind met de bankpas die de vrouw uit Baexem had opgestuurd. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto/Opsporing Verzocht

Baexem -

Een vrouw uit Baexem is in februari slachtoffer geworden van phishing. Opsporing Verzocht besteedde deze week aandacht aan de zaak.

Het slachtoffer dacht een sms'je te krijgen van de Rabobank. In het bericht stond dat haar bankpas bijna verlopen zou zijn en dat ze op de link moest klikken om een nieuwe pas aan te vragen. Ze volgde de instructies op en kwam op een nep-internetpagina terecht die er uit leek te zien als een echte Rabobanksite.

Pinpas opsturen

Het verzoek was of ze haar bankpas wilde opsturen en ze moest haar pincode invullen op de gelinkte pagina. Binnen twee dagen werden er volgens het opsporingsprogramma duizenden euro’s van de rekening gehaald.

De politie is op zoek naar een man die met haar bankpas geld heeft gepind in Duivendrecht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen