Baby die uit buik vermoorde moeder werd gesneden toch overleden

Print
Baby die uit buik vermoorde moeder werd gesneden toch overleden

De kleine Yadiel in de armen van zijn vader. Afbeelding: Cecilia Garcia, Facebook

Het Amerikaanse baby’tje Yovanny Jadiel, die in april zwaargewond raakte toen hij uit de baarmoeder van zijn vermoorde moeder (19) werd gesneden, is nu toch overleden.

Dat meldt zijn familie. Het jongetje blies vrijdag in een ziekenhuis in Oak Lawn zijn laatste adem uit.

Het kind lag sinds de gruwelijke aanval op zijn moeder Marlen Ochoa-Lopez op 23 april in kritieke toestand. Uiteindelijk overleed hij aan ernstig hersenletsel. De familie laat weten dat Yovanny Jadiel in besloten kring zal worden begraven en vraagt de pers om met rust te worden gelaten.

Lees ook: Baby uit baarmoeder van vermoorde moeder gesneden

Het overlijden van de baby betekent het einde van de prille hoop die vader Yovani Lopez mogelijk nog koesterde. Drie weken geleden was hij nog te zien op foto’s waarop hij teder zijn zoontje - het eerste kind van hem zijn jonge vrouw - vasthoudt. Een glimlach op zijn lippen. De familie noemde het toen een wereldwonder dat het kindje nog leefde, maar riep ook op om ‘te blijven bidden’ voor zijn gezondheidstoestand.

Yovanny Jadiel raakte zwaargewond toen zijn aanstaande moeder werd vermoord in Chicago. De hoogzwangere Marlen Ochoa-Lopez zou op 23 april naar het huis van verdachte Clarisa Figueroa (46) zijn gelokt met een aanbod van gratis babykleertjes. Aldaar werd de 19-jarige gewurgd, waarna de baby uit de baarmoeder is gesneden.

Alarmnummer

Toen Figueroa en haar dochter Desiree (24) het alarmnummer belden omdat de baby niet ademde, beweerden ze dat Clarisa Figueroa net bevallen was. Vermoedelijk wilde de vrouw het kindje als haar eigen zoon opvoeden. Haar volwassen zoon was onlangs overleden.

Het levenloze lichaam van de jonge aanstaande moeder werd later gevonden in een vuilnisbak achter het huis. De politie kwam de verdachten op het spoor nadat vrienden van het slachtoffer uitgewisselde berichten op Facebook over babykleertjes lieten zien.

Moeder en dochter Figueroa zitten vast op verdenking van moord. Ook de vriend van Clarisa Figueroa zit vast, voor medewerking aan verhulling van het misdrijf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen