Maastrichts evenement Petit Paris moet wijken voor André Rieu

Print
Maastrichts evenement Petit Paris moet wijken voor André Rieu

Het evenement Petit Paris in het Jekerkwartier ligt op de calamiteitenroute van de Vrijthofconcerten van André Rieu. Afbeelding: Archief De Limburger

Maastricht / Itteren -

Petit Paris moet zondag 14 juli wijken voor André Rieu. Het evenement in het Jekerkwartier ligt op de calamiteitenroute van de Vrijthofconcerten en zou geluidsoverlast geven voor het 400 meter verderop gelegen plein.

De gemeente heeft de vergunningaanvraag voor de derde editie van het Franse evenement onder andere afgewezen omdat ze het uit ‘veiligheidsoogpunt niet wenselijk’ vindt.

De Sint Pieterstraat ligt op de route waar hulpdiensten ongehinderd doorgang behoren te hebben. John Paulus van de organiserende ondernemersvereniging Jekerkwartier kreeg van de gemeente te horen dat tijdens de editie van vorig jaar mensen in de Sint Pieterstraat op de rijbaan liepen. „Daar zijn we het niet mee eens. Het was bovendien die dag overal druk in de binnenstad.”

Daarnaast zegt gemeente het niet wenselijk te vinden dat twee evenementen zo dicht bij elkaar gelijktijdig geluid produceren. Het concert van Rieu start die avond om 21.00 uur, terwijl Petit Paris een vergunning heeft aangevraagd tot 22.00 uur. Paulus: „Daar valt wat ons betreft over te praten. We willen gerust, net als vorig jaar, om negen uur stoppen.”

Als derde reden voor de afwijzing draagt de gemeente aan dat de organisatie te laat een vergunning heeft aangevraagd. „Er geldt een termijn van minimaal acht weken.” Paulus: „We waren zeven dagen te laat. Ik vind het een beetje kinderachtig.”

De organisatie van Petit Paris heeft maandag een gesprek met de gemeente om te overleggen of het evenement op een later datum, in augustus, kan plaatsvinden. Paulus: „Het liefst zien we dat het gewoon op 14 juli kan doorgaan. Maar dan moet daar wel maandag een beslissing over vallen. anders is het te kort dag.”