Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Handballer Luc Steins: ‘Ik speel al twee jaar met de handrem erop’

Handballer Luc Steins: ‘Ik speel al twee jaar met de handrem erop’

Luc Steins: „Ik heb in Tremblay meteen in het eerste jaar geleerd hoe de echte profwereld eruitziet. Het draait alleen maar om geld.” Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Luc Steins, de kleine grote man van het Nederlandse handbal, verliet drie jaar geleden de warme boezem van het Voerendaalse gezin voor de grijze banlieues bij Parijs. Om het te maken als tophandballer. Hij maakt stappen, maar met horten en stoten. „De laatste twee jaar heb ik niet het spel kunnen laten zien zoals ik dat wil. Dat is frustrerend soms. Dan denk ik echt: grrr.”

Als we Luc Steins ontmoeten in de tuin van zijn ouderlijk huis in Voerendaal heeft hij de avond ervoor zijn allerlaatste wedstrijd voor het Franse Tremblay gespeeld (en gewonnen). Middenin de nacht is hij naar Voerendaal gereden om ‘s ochtends vroeg alweer een krachttraining af te werken op Watersley. Alles ter voorbereiding op de twee EK-kwalificatieduels met Estland (Nederland won met 33-27) en Letland (morgen). In de woonkamer luistert moeder Mirjam nauwlettend mee.

Je hebt het hoofdstuk Tremblay ...