Exclusief bij De Limburger: 50 jaar Pinkpop in beeld

Print
Exclusief bij De Limburger: 50 jaar Pinkpop in beeld

Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg - Exact vijftig jaar geleden vond de allereerste editie van Pinkpop plaats. Tienduizend bezoekers betaalden 3,50 gulden (voorverkoop: 2,50) om er onder anderen George Baker, Keef Hartley en Golden Earring te zien in het Burgemeester Damenpark in Geleen.

Bertus Borgers, saxofonist, zanger en liedjesschrijver uit Brabant, mocht toen samen met zijn band Mr. Albert Show het festival afsluiten.

Bekijk hier alle 50 affiches van Pinkpop door de jaren heen.

Exclusief bij De Limburger
Speciaal voor jou heeft De Limburger ruim 2000 foto’s over een halve eeuw Pinkpop verzameld en gerubriceerd. Met dank aan alle fotografen die de afgelopen vijf decennia ’s werelds oudste open popfestival voor ons in beeld hebben gebracht. De artiesten, de sfeer, het publiek – het is een waar feest der herkenning.

Klik hier om naar het exclusieve fotoalbum te gaan

 

Héél véél feiten en foto’s over een halve eeuw Pinkpop vind je ook terug in het jubileumboek De wereld van Pinkpop 50.

> Klik om het boek te bekijken

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen