Oproep voor herinneringen aan de Venlose Revue

Print
Oproep voor herinneringen aan de Venlose Revue

Regisseur Kees Rullen tijdens een repetitie voor de Venlose Revue in 2004. Afbeelding: Le Giesen / Archief de Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een aantal vrijwilligers van Stichting Venlose Revue roept inwoners van Venlo en omgeving op om foto’s, teksten, rekwisieten, programmaboekjes, toegangskaartjes en andere herinneringen aan honderd jaar Venlose Revue ter beschikking te stellen of in bruikleen te geven.

In 2020 bestaat de revue-traditie in het ‘Stedje van Lol en Plezeer’ honderd jaar. Een uitgelezen gelegenheid voor de archiefcommissie van de stichting - Lesley Jongbloed, Dennis Hovens en Finbar van der Veen - om de rijke geschiedenis van de Venlose revue(s) op papier te gaan zetten.

In 1920 werd in Venlo de eerste Venlose Revue op de planken gebracht. Deze werd geschreven door Sef Cornet en opgevoerd door de leden van sociëteit Elf-Elf. Sef Cornet speelde zelf een van de hoofdrollen. De honderdste verjaardag van de Venlose Revue wordt in het najaar van 2020 als ‘De Vlook van Holster Heinke’ in de Maaspoort opgevoerd.

De archiefcommissie is bereikbaar via archief@venloserevue.nl. Historisch materiaal dat geschonken wordt, gaat uiteindelijk naar het Venloos Archief.